اعضای هیات رئیسه اتاق بازرگانی مشهد به نماینده عالی دولت چه گفتند؟
اعضای هیات رئیسه دوره دهم اتاق بازرگانی مشهد در دیدار با استاندار خراسان رضوی به بیان دغدغهها و مطالبات خود از نماینده عالی دولت پرداختند.
محمدرضا توکلیزاده، رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی درباره نکات مطرح شده در این دیدار گفت: انتقادات و مطالبات صریح بخش خصوصی استان، به استناد نتایج گزارش فصلی پایش مستمر محیط کسب و کار کشور بیان شد و عواملی که منجر به اُفت سهپلهای جایگاه خراسان رضوی در این شاخص شدهاند، تشریح گردید.
وقتی فضای کسب و کار استان در مسیر اُفت قرار بگیرد، هم سرمایه میگریزد و هم نیروی کار متخصص. امروز یک دغدغه جدی جامعه ایرانی موج مهاجرت نیروهای نخبه و توانمند آن است. امری که بخش تولید ما را هم با کمبود جدی در این حوزه مواجه نموده و تبعاتش در آینده به مراتب بیشتر خواهد بود. جامعهای که از حضور نیروی متخصص و توانمند خالی شود، برای تامین نیاز خود باید دست به دامان نیروی کار خارجی شود.
مطالبه جدی ما از مقام عالی دولت در خراسان رضوی، پای کار آوردن دستگاهها برای حل مشکلات بخش تولید و اقتصاد این استان بود. مشکلاتی که از قطعی برق و محدودیت منابع انرژی تا تداوم بعضی رویههای مخل در فضای کسب و کار استان را شامل میشود و جدیترین خسارت عدم رفع این مسائل، گریز سرمایه است.
موانع بخش صادرات بیشتر از مشوقهای آن است
محمدحسین روشنک، رئیس کانون کارآفرینان استان، نیز در این جلسه از همدلی تشکلها و فعالان اقتصادی و عزم و همت آنها برای کمک به رفع مشکلات موجود در سپهر اقتصاد استان سخن گفت و بیان کرد: اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی یک نهاد تشکلی توانمنداست که دغدغه شاخص خود را انعکاس صدای اعضا و فعالان اقتصادی میداند.
به رغم وعدههایی که بیان میشود؛ به نظر میرسد موانع در مسیر تجارت خارجی به مراتب بیشتر از مشوقهاست. صادرکنندگان خراسان رضوی در سالهای 88 و 89، وعده جوایز صادراتی را دریافت کردند اما این موضوع تا به امروز محقق نشده و اعتماد فعالان این حوزه را خدشهدار کرد.
فعالان این حوزه نمیتوانند بر روی وعدهها و شایدها حساب باز کنند چون متضرر میشوند، پس اگر موضوعی در باب بهبود و گشایش مسیر تعاملات اقتصادی با کشورهای مختلف مطرح میشود، باید مسیرها و رویههای آن از منظر نهادهای متولی داخلی هم شفاف گردد.
رفع تعهدات ارزی موضوع مهمی است که یکی از مصادیق قانونگذاری بدون توجه به اقتضائات موجود و تکرار مسیرهای ناکام گذشته است.
اهمیت سرمایهگذاری در توسعه اشتغال مولد
محمدعلی چمنیان، نایب رئیس اتاق خراسان رضوی در این جلسه با بیان نتیجه گزارش دفتر پژوهشهای اقتصاد و توسعه پارلمان بخش خصوصی درباره نرخ تولید ناخالص داخلی (GDP) در خراسان رضوی که طی ۱۰ سال اخیر ثابت بوده است و استان به لحاظ درآمد سرانه میان سایر استانهای کشور رتبه ۲۲ را دارد، از این رتبه به عنوان رتبهای که چندان شایسته خطهای با ظرفیتهای خراسان رضوی نیست، یاد کرد.
در حال حاضر فضای کسب و کار استان با مسائل جدیدی روبهرو است. بررسی پیرامون آمارهای بیکاری یا حتی تعریفی که از اشتغال و فقدان آن داده میشود، باید تعمیق شود. چون اشتغالهای کاذب و ناپایدار رو به رشد هستند و در مقابل اشتغال پایدار و مولد، سهم رو به تنزل دارد. گواه این وضعیت نیز چالش بنگاههای اقتصادی و تولیدی استان برای جذب نیروی کار میباشد. به نظر میرسد باید سرمایهگذاری و برنامهریزی دستگاههای دولتی بر تقویت این شکل از اشتغال که بهرهوری و ارزش افزوده برای اقتصاد ایجاد میکند، تمرکز یابد.

ثبت دیدگاه