در این یادداشت به شرح مختصری از این اتاق خواهیم پرداخت.
رئیس: محمد حسین روشنک
نائب رئیس: کاظم شیردل
نائب رئیس دوم: عبدالرضا محمدی
خزانهدار: علیرضا دربان ثانی
اعضای هیئت مدیره:
سید محمددانش علاقه بند
حمید بابازاده
علی موسوی رحیمی
عضو علی البدل هیئت مدیره: کمال الدین حسینی
بازرس اول: محسن روشنک
بازرس علی البدل: شهریار شیخ
اتاق مشترك بازرگانی ایران و تاجیکستان به استناد بندهای «د» و «ن» ماده ۵ قانون اتاق بازرگانی و صنایع و معادن کشاورزی جمهوری اسلامی ایران مصوب ۱۳۶۹/۱۵/۱۲ با اصلاحی ۱۳۷۳/۱۵/۹ و آیین نامه تشکیل و نظارت اتاق های مشترک بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی به موجب پروانه فعالیت شماره ۳۶ مورخ ۱۳۹۷/۲۰/۸ تاسیس گردید
اتاق مشترك یک تشکل ملی، غیرانتفاعی، غیردولتی ثبت شده در اتاق ایران با ماموریت توسعه فعالیت اقتصادی با کشور تاجیکستان می باشد که واجد شخصیت حقوقی مستقل است اما از حیث سیاست ها و مقررات تابع اتاق ایران می باشد
اتاق مشترك دارای تابعیت ایرانی است و مکاتبات و محاورات، مهر، سربرگ ها و سایت اطلاع- رسانی آن به زبان فارسی و عنداللزوم به زبان انگلیسی و یا …. خواهد بود
اتاق مشترك کلیه قوانین و مقررات کشور ایران را مراعات خواهد نمود. دفتر مرکزی اتاق مشترك در تهران واقع است. همچنین اتاق مشترك می تواند با کسب موافقت اتاق ایران شعباتی در سایر استان ها تاسیس نماید.
فعالیتهای اتاق مشترک:
۱- کوشش در جهت گسترش ارتباطات و مراودات صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی و کشور مقابل در زمینه تجارت، صنعت، خدمات، کشاورزی، معدن و سایر امور مربوطه.
۲- مطالعه و بررسی بمنظور فراهم آوردن زمینه های لازم برای سرمایه گذاریهای صنعتی و بازرگانی و معدنی و کشاورزی در دو کشور.
۳- جمع آوری و ارزیابی اطلاعات آماری و سایر مطالب سودمند در مورد مسایل بازرگانی- صنعتی و اقتصادی دو کشور و قرار دادن این اطلاعات در اختیار متقاضیان ایرانی و کشور مقابل و همکاری با سازمانها و مقامات صلاحیتدار ایران و کشور مقابل به منظور تشویق و توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور
۴- گسترش مبادله هیأتهای نمایندگی و اقتصادی بین دو کشور.
۵- انتشار مجله و کتاب و جزوات و نرم افزار، انتشار بولتن اطلاعاتی در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین ایران و کشور مقابل حاوی قوانین و مقررات اقتصادی دو کشور و سایر مطالب مفید و مرتبط .
۶- مشارکت در برپایی و اداره نمایشگاه ها و سایر فعالیت های مشابه، در چهارچوب قوانین مربوط و کمک به مؤسسات، سازمانها و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و کشور مقابل علاقمند به شرکت در نمایشگا ههای بین المللی که در ایران و کشور مقابل برگزار می شود.
۷- برگزاری گردهمایی ها و همایشها در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور.
۸- همکاری و تشریک مساعی با اتاق های متقابل در کشور مقابل.
۹- کوشش در جهت حل اختلافات ناشی از روابط اقتصادی بین اشخاص حقیقی و حقوقی ایران و کشور مقابل از طریق حکمیت و در صورت عدم توفیق، تشویق طرفین اختلاف به رفع اختلافات از طریق مرکز داوری اتاق ایران .
۱۰- اداره امور اتاق با رعایت مقررات این اساسنامه و با همکاری نزدیک با مقامات رسمی، سازمانها و مؤسسات ایرانی و کشور مقابل.
۱۱- انجام سایر اقداماتی که برای نیل به اهداف فوق ضروری است یا به آنها مربوط باشد
اهداف و وظایف اتاق مشترك به شرح ذیل می باشد:
۱- کوشش در جهت گسترش ارتباطات و مراودات صاحبان صنایع و بازرگانان ایرانی و کشور مقابل در زمینه تجارت، صنعت، خدمات، کشاورزی، معدن و سایر امور مربوطه.
۲- مطالعه و بررسی بمنظور فراهم آوردن زمینه های لازم برای سرمایه گذاری های صنعتی و بازرگانی و معدنی و کشاورزی در دو کشور.
۳- جمع آوری و ارزیابی اطلاعات آماری و سایر مطالب سودمند در مورد مسایل بازرگانی- صنعتی و اقتصادی دو کشور و قرار دادن این اطلاعات در اختیار متقاضیان ایرانی و کشور مقابل و همکاری با سازمان ها و مقامات صلاحیتدار ایران و کشور مقابل به منظور تشویق و توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور
۴- گسترش مبادله هیأت های نمایندگی و اقتصادی بین دو کشور.
۵- انتشار مجله و کتاب و جزوات و نرم افزار، انتشار بولتن اطلاعاتی در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین ایران و کشور مقابل حاوی قوانین و مقررات اقتصادی دو کشور و سایر مطالب مفید و مرتبط.
۶- مشارکت در برپایی و اداره نمایشگاه ها و سایر فعالیت های مشابه، در چهارچوب قوانین مربوط و کمک به مؤسسات، سازمان ها و اشخاص حقیقی و حقوقی ایرانی و کشور مقابل علاقمند به شرکت در نمایشگاههای بین المللی که در ایران و کشور مقابل برگزار می شود.
۷- برگزاری گردهمایی ها و همایش ها در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور.
۸- همکاری و تشریک مساعی با اتاق های متقابل در کشور مقابل.
۹- کوشش در جهت حل اختلافات ناشی از روابط اقتصادی بین اشخاص حقیقی و حقوقی ایران و کشور مقابل از طریق حکمیت و در صورت عدم توفیق، تشویق طرفین اختلاف به رفع اختلافات از طریق مرکز داوری اتاق ایران.
۱۰- اداره امور اتاق با رعایت مقررات این اساسنامه و با همکاری نزدیک با مقامات رسمی، سازمان ها و مؤسسات ایرانی و کشور مقابل.
۱۱- انجام سایر اقداماتی که برای نیل به اهداف فوق ضروری است یا به آنها مربوط باشد
خدمات اتاق مشترک ایران و تاجیکستان
۱- گسترش مبادلات تجاری و اقتصادی بین دو کشور
۲- ایجاد و توسعه شبکه کسب و کار بین فعالین تجاری دو کشور و ارتباط موثر و مستمر با تشکل های صادراتی کشور با هماهنگی اتاق ایران
۳- ارسال نظرات و انعکاس مشکلات و موانع تجارت به اتاق های دو کشور و مقامات رسمی و تجاری دو کشور
۴- برگزاری گردهمایی در زمینه توسعه روابط اقتصادی بین دو کشور و برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک اقتصادی بین دو کشور
۵- اعزام هیاتهای تجاری
۶- پذیرش هیاتهای تجاری خارجی
۷- اعمال تخفیف موردی در هزینه هیات های اعزامی
۸- حمایت از شرکت های عضو در مشارکت در نمایشگاه های داخلی
۹- اطلاع رسانی نمایشگاه های در حال برگزاری در کشور های خارجی بازارهای مقصد صادراتی
۱۰- تشویق بازرگانان و تجار و صادرکنندگانی که در دو کشور به فعالیت اشتغال دارند به عضویت در اتاق مشترك دو کشور
۱۱- همکاری نزدیک بامقامات رسمی و سازمانها و موسسات ایرانی و تاجیکستانی دارای اهداف مشابه اتاق
۱۲- جمع آوری و تجزیه و تحلیل اطلاعات درمورد مسائل بازرگانی، صنعتی، معدنی وخدماتی دو کشور ایران و تاجیکستان
ثبت دیدگاه