افزونه جلالی را نصب کنید. ساعت ×

خلاصه ای از سفر هیئت تجاری همزمان با سفر ریاست محترم دولت وفاق

شناسه : 4480 03 فوریه 2025 - 12:04 406 بازدید ارسال توسط :

ماحصل سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان

خلاصه ای از سفر هیئت تجاری همزمان با سفر ریاست محترم دولت وفاق
پ
پ
🔴چگونه سطح مناسبات تجاری ایران و تاجیکستان را افزایش دهیم؟
امضای موافقت‌نامه تجارت ترجیحی در اولویت باشد
👤محمدحسین روشنک، رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان:

🔹برای تقویت روابط دو کشور باید روادید برای سفر از و به تمامی شهرهای ایران و تاجیکستان برداشته شود و توافق‌نامه تجارت ترجیحی بین دو کشور به امضا برسد.

🔹در حوزه اقتصادی نیازمند اقدامات جدی برای ارتقای سطح همکاری‌ها هستیم. این امر مستلزم به رسمیت شناختن نقش اتاق‌های مشترک و تقویت همکاری آن‌ها با سفارتخانه‌ها و نهادهای دولتی است.

🔹یکی از مهم‌ترین پیشنهادها، حذف روادید برای تمامی شهرهای ایران و تاجیکستان است. در حال حاضر روادید تنها برای سفرهای بین تهران و دوشنبه لغو شده و این امر باید به تمام مسیرها از جمله مشهد و خجند نیز تعمیم یابد. همچنین امضای توافق‌نامه‌های گمرکی برای کاهش هزینه‌های حمل‌ونقل و رفع موانع عوارض ضروری است…/اتاق ایران.

حضور اعضای هیات مدیره اتاق مشترك ايران و تاجيكستان در جلسه مشترک با مسئولین حمل و نقل تاجیکستان

🔴امضای 13 تفاهم‌نامه همکاری میان ایران و تاجیکستان در نشست فعالان اقتصادی دو کشور

در نشست فعالان اقتصادی ایران و تاجیکستان که با حضور رئیس اتاق ایران، وزیر میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی کشورمان و مسئولان تاجیکستانی برگزار شد، 13 تفاهم‌نامه همکاری دوجانبه به امضا رسید.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور کشورمان شامگاه چهارشنبه 26 دی 1403، به منظور انجام سفر رسمی (State Visit) وارد فرودگاه بین‌المللی دوشنبه شد. ایشان در بدو ورود مورد استقبال امامعلی رحمان، رئیس جمهور این کشور قرار گرفت.
رئیس جمهور کشورمان بعد از آن با حضور در میدان «دوستی» شهر دوشنبه ضمن اهدای گل، به مقام امیر اسماعیل سامانی ادای احترام نمود.

معاملات تجاری دوجانبه میان تهران-دوشنبه توسعه پیدا کرده است

امامعلی رحمان رئیس‌جمهور تاجیکستان در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور کشورمان: یکی از تفاهم‌هایی که داشتیم در خصوص افزایش تجارت بود. در سال‌های اخیر، تعاملات تجاری دوجانبه میان دو کشور افزایش پیدا کرده است.

تقویت فعالیت‌ها و همکاری‌های دوجانبه در زمینه‌های سرمایه‌گذاری و تجارت بین دو کشور مورد ارزیابی قرار گرفت.

بسترهای لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت میان دو کشور به راحتی قابل وصول است

دکتر پزشکیان رئیس‌جمهور کشورمان در نشست خبری مشترک با رئیس‌جمهور تاجیکستان: با توجه به مشخصات اقتصاد دو کشور، منافع مشترک زیادی بین ایران و تاجیکستان وجود دارد.

اجرای ابتکارات جدید؛ قطعا تاثیر شایسته‌ای در افزایش سطح رفاه عمومی برای مردم دو کشور خواهد داشت.
بسترهای لازم برای عبور از مرز نیم میلیارد دلاری تجارت میان دو کشور به راحتی قابل وصول است.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی ایران، ظهر امروز پنج شنبه با حضور در دانشگاه طبی ابوعلی سینای تاجیکستان ابتدا از نمایشگاه دستاوردها و تجهیزات پزشکی این دانشگاه بازدید کرد و سپس در مراسمی، پروفسوری و دیپلم افتخار دانشگاه به ایشان اعطا شد. سپس رئیس جمهوری اسلامی ایران در جمع دانشگاهیان این دانشگاه به سخنرانی پرداخت. دکتر پزشکیان همچنین دفتر یادبود این دانشگاه را امضا کرد.

مامعلی رحمان: من روادید را برداشتم؛ هروقت دوست داشتید به تاجیکستان بیایید

🔹حتی اگر خواستید سرمایه‌گذاری هم نکنید، هروقت دوست داشتید همراه با فرزندانتان به تاجیکستان بیایید.
🔹رودکی، فردوسی، حافظ و سعدی متعلق به زبان فارسی هستند؛ نه فقط ایران یا تاجیکستان. مولانا متعلق به بشریت است؛ نه فقط ما. کوروش کبیر متعلق به بشریت است.
🔹ما یکدیگر را در عرصهٔ بین‌المللی هم‌پوشانی کرده‌ایم و نگذاشته‌ایم فرهنگ‌مان به حاشیه برود. نوروز منتظرتان هستم؛ من از شما سرمایه‌گذاری نمی‌خواهم؛ خودتان بیایید.
🔹رؤسای جمهور ایران و تاجیکستان در پایان این نشست چند بیت از اشعار رودکی خواندند.

زبان مشترک، عامل تحکیم روابط ایران و تاجیکستان است

🔻رئیس‌جمهور تاجیکستان در نشست تجاری، سرمایه‌‎گذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان: زبان مشترک بین ایران و تاجیکستان یک موهبت است.

🔹در دنیا ندیده‌ام که دو دولت با یک زبان مشترک صحبت کنند و نیاز به ترجمه نباشد.

تردد تسهیل‌شده مردم و سرمایه‌گذاران، روابط بین دو ملت را افزایش می‌دهد

رئیس‌جمهور کشورمان در نشست تجاری، سرمایه‌‎گذاری و گردشگری ایران و تاجیکستان: هر میزانی که فعالان اقتصادی دو کشور بتوانند تعاملات تجاری را افزایش دهند، روابط بین دو ملت تقویت می‌شود.

برنامه‌هایی که رئیس‌جمهور تاجیکستان در حوزه‌های گردشگری مطرح کردند می‌تواند روابط بین دو ملت را توسعه دهد.

اگر بتوانیم قوانین بین دو کشور برای تردد مردم، سرمایه‌گذاری و تجارت را تسهیل کنیم به اقتصاد دو کشور کمک خواهیم کرد.

اگر بتوانیم در حوزه‌های علمی، اقتصادی و فرهنگی بصورت هوایی، ریلی و جاده‌ای تردد تسهیل‌شده‌ای داشته باشیم، ارتباط بین دو کشور تقویت می‌شود.

دکتر کاظم شیردل ،نائب رئیس اتاق مشترک ایران و تاجیکستان

در دیدار با ایرانیان مقیم تاجیکستان از کمبود واگن و مشکلات ریلی در روند صادرات از ایران به تاجیکستان گفت ؛وی افزود علی رقم راه اندازی سامانه برای ثبت درخواست واگن به منظور صادرات ناهماهنگی هایی وجود دارد به عنوان مثال در ایستگاه خراسان ۴۰۰ واگن موجود میباشد که روزانه ۲۰ واگن از آن ها مورد استفاده قرار میگیرد و ۳۸۰ واگن هر شب ۴۰ دلار برای صادر کننده هزینه دارد که مواردی از این قبیل با مدیریت درست حل خواهد شد
دکتر شیردل درباره مسائل مالی افزود
باوجود بانک تجارت صادرکننده باید با هزینه ۲ درصدی ارز خود را به کشور های واسطه مثل ترکیه بفرستند که قصد واردات دارند و آن ها در ایران به صادر کننده تومان میدهد.. وی بیان کرد پیشنهاد داده جهت از بین بردن هزینه ی ۲ درصدی ای که به واسطه ها تعلق میگیرد تبادلات ارزی تجار ایرانی توسط کارگزاری های بانک ملی و بانک های ایرانی در دبی و کشور های منطقه انجام شود.
دکتر شیردل اشاره کرد با تک نرخی شدن ارز موافق است اما با انجام تبادلات ارزی توسط بانک های ایرانی بخشی از هزینه مازاد تجار حذف میشود و کارگزاری های بانک های ایرانی میتوانند جلوی تبدیل شدن ارز های مختلف در روند مالی صادرات و واردات را بگیرند

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری کشورمان در ادامه برنامه های خود در چارچوب سفر به جمهوری تاجیکستان، عصر روز پنجشنبه با رستم امامعلی، رئیس مجلس ملی مجلس عالی تاجیکستان و رئیس شهر دوشنبه دیدار و گفتگو کرد.
رئیس جمهور کشورمان در این دیدار با اشاره به نقش مجالس دو کشور در مسیر تسهیل برقراری روابط و تسهیل همکاری‌ها میان دو ملت، اشتراکات فرهنگی و تاریخی فراوان فیمابین را بستر و زمینه‌ای بسیار مناسب برای نزدیکی و همکاری صمیمی‌تر مردم دو کشور دانست.
رئیس مجلس ملی تاجیکستان نیز در این دیدار روابط دیرینه و عمیق میان دو کشور را بستری برای ارتقای بیش از پیش سطح روابط توصیف کرد.

رئیس جمهوری کشورمان در ادامه برنامه‌های سفر خود همچنین با محمدطائر ذاکرزاده رئیس مجلس نمایندگان تاجیکستان نیز ملاقات و در خصوص آخرین وضعیت روابط دوجانبه به ویژه در حوزه روابط بین پارلمانی گفتگو کرد.

رئیس‌جمهور در دیدار با ایرانیان مقیم تاجیکستان:

🔹 در خصوص تعرفه ترجیحی با رئیس‌جمهور، رئیس مجلس ملی و نخست وزیر تاجیکستان صحبت کردم و به دنبال نوشتن موافقت‌نامه‌ تعرفه‌های ترجیحی هستیم.

🔹وزیر امور خارجه کشورمان هم پیگیر موضوع کاهش تعرفه‌های ترجیحی بین تجار دو کشور خواهد بود.

🔹یکی دیگر از موضوعاتی که مرتفع شده، ارز تبادلی است. چون ارز نیمایی برداشته شده، با هر ارزی که دو طرف معامله موافقت کنند، امکان داد و ستد وجود دارد.

🔹تا جایی که امکان داشته باشد، سعی می‌کنیم روند رفت‌وآمد تجار،‌ فرهنگیان و دانشگاهیان را تسهیل کنیم.

حضور ایران در پروژه‌های حمل و نقل و سدسازی تاجیکستان/ هیأت تاجیکی به‌ایران می‌آید

🔹رئیس کمیسیون صادرات خدمات فنی و مهندسی اتاق بازرگانی ایران از همکاری و امضای موافقت‌نامه تهران و دوشنبه برای اجرای پروژه‌های حمل‌ونقل و سدسازی خبر داد و گفت: در سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان مقرر شد طرف تاجیک لیست پروژه‌های مورد نظر خود را به ایران اعلام کند.

🔹در تاجیکستان مشکل سختی صدور ضمانت نامه بانکی کمرنگ‌تر است و ما می توانیم ضمانت نامه بانکی دریافت کنیم.

🔹پیشنهاد مشخص ما این است که در گام اول ۱۰ کشور مشخص شود و لیست این کشورها از نظر بخش خصوصی آماده است و در سطح سفرهای رئیس جمهور، حضور شرکت های خصوصی به خصوص شرکتهای صادرکننده خدمات فنی و مهندسی را داشته باشیم و ظرف یک سال می توانیم به ۱۰ میلیارد دلار صادرات خدمات فنی و مهندسی برسیم.

و در آخر:

🔹عبدالناصر همتى، وزیر امور اقتصادی و دارایی در همایش تجاری ایران و تاجیکستان برنامه‌ها و اقدامات دولت چهاردهم را برای تجار، سرمایه‌گذاران و فعالین گردشگری ایران و تاجیکستان در شهر دوشنبه تشریح کرد.

ماحصل سفر هیات تجاری ایران به تاجیکستان به طور خلاصه

🔹در جریان دیدار و گفت‌وگوی تجار ایرانی و تاجیکستانی، ۱۳سند همکاری بین فعالان اقتصادی دو کشور امضا شد.
🔹صمد حسن‌‌‌‌‌زاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دستاوردهای سفر هیات تجاری به این کشور همسایه را چنین تشریح کرد:
🔹هیات تجاری که بیش از یکصد‌تن از بازرگانان ایرانی از حوزه‌های تخصصی مختلف در آن حضور داشتند، به موازات سفر دکتر پزشکیان به کشور دوست و برادر تاجیکستان، عازم دوشنبه شدند.
🔹در این سفر علاوه بر امضای 13 سند همکاری، مذاکرات مثبتی با مقامات بلندپایه تاجیکستان از جمله وزیر توسعه اقتصاد و تجارت، رئیس کمیته سرمایه‌گذاری و رئیس کمیته گردشگری این کشور و… انجام گرفت/دنیای اقتصاد.

ثبت دیدگاه

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.